Manbai 1

Mineral tarkibi:

Na2 – 6 mg/l.
K0.3 – 0.7mg/l.
Ca14 – 20mg/l.
Mg2 – 8mg/l.
Cl2 – 10mg/l.
Bikarbonatlar30 – 60mg/l.
Umumiy qattiqlik1.0 – 1.5mg-ekv./l.
Minerallashuv0.1 – 0.3g / l.
pH5 – 7

Ushbu element yurak mushagining qisqarishi, buyrak usti bezlari tomonidan gormonlar chiqarilishi, jigar sekretor funktsiyasi, hujayra membranalarining o’tkazuvchanligi va boshqa ko’plab jarayonlarda faol ishtirok etadi.

U organizmdagi suvni qayta taqsimlashda, kislota-baz muvozanatini tartibga solish, mushaklarning qisqarishi, aminokislotalar va uglevodlarni emish paytida ovqat hazm qilish tizimining ishida ishtirok etadi.

Kaliy manbalari o’simlik va hayvonot oziq-ovqat va suvdir. Tabiiy oziq-ovqat va suvdan foydalanganda organizm nafaqat kaliyni, balki natriyni ham maqbul dozada qabul qiladi va bu elementlarning muvozanati organizm uchun juda muhimdir.

Tanadagi magniyning asosiy “ishi” energiya almashinuvini tashkil etish, sarumda bir qator vitaminlarni qo’llash va nuklein kislotalarning sintezidir. Element shuningdek, ayrim immunologik va allergik reaktsiyalarga ta’sir qiladi.

Umumiy Mineralizatsiya

Umumiy mineralizatsiya suv va ozuqa moddalarining nisbati (kaltsiy, magniy, ftor, yod, turli tuzlar va boshqalar) bilan belgilanadi. Mineralizatsiya holatida “oltin o’rtacha” muhim ahamiyatga ega.

Foydalanish uchun tavsiyalar.

Yaponiya suv davolash usuli: sog’liqni saqlash uchun eng munosib yo’l:

Yaponiya tibbiyot assotsiatsiyasi ertalabki ichimlikning shifobaxsh ta’sirini tasdiqladi. Biz uzoq va jiddiy kasalliklar haqida gapiramiz. Yapon, bosh og’rig’i, yurak-qon tomir tizimi kasalliklari, ortiqcha vazn, buyrak va qovuq kasalliklari, diabet, ayol organlari kasalliklari va boshqalar kabi kasalliklar orasida.

Usulning mohiyati quyidagicha:

  1. Tishlarni cho’ktirishdan oldin ertalab to’rt stakan suv ichish kerak(bir stakan suv-200 ml.).
  2. Tishlaringizni tozalang, lekin keyingi 45 daqiqa davomida hech narsa yemang yoki ichmang.
  3. Nonushtadan keyingi ikki soat ichida ovqatlanmang yoki ichmang.
  4. Ertalab to’rt stakan suv ichishga qodir bo’lmaganlar kichikroq dozadan boshlashlari va asta-sekin to’rt ko’zoynagiga ko’tarilishlari mumkin.

Nima uchun ertalab suv ichish kerak?

Uyqudan keyin odam suvning etishmasligi tufayli qalinroq qonga ega, shuning uchun ertalab bo’sh qoringa suv ichish kerak. Agar biror kishi buni qilmasa va qahva bilan sandviç eyishni boshlasa, qon hazm qilish uchun suv kerak bo’lgani uchun qalinroq bo’ladi.
Qahva, choy diuretikdir. Bu shuni anglatadiki, tana siz ichganingizdan ko’ra buyraklar orqali ko’proq suv chiqaradi. Natijada, bizda surunkali suv tanqisligi, doimo qalin qon, katta ichak bilan bog’liq muammolar mavjud. Shuning uchun, ovqatdan oldin oddiy oziq-ovqat hazm bo’lishini ta’minlash uchun suv ichamiz. Ovqatdan so’ng, keyingi suv yoki ovqatdan oldin vaqtni saqlab turish kerak. 2-4 soat atrofida, nima yeyilganiga va qanchalik ko’pligiga bog’liq.
Ushbu texnikada nojo’ya ta’sirlar mavjud emas, ammo davolash boshlanishida siyish miqdori oshishi mumkin. Agar davolanishdan keyin bu amaliyotni davom ettirsangiz va uni hayot normasiga aylantirsangiz yaxshi bo’ladi. Suv iching va sog’lom turing!